Пеевски се провикна: Бойко има ли пари?!

Вързаха ли им се на Бойко, Пеевски и компания лапни шараните в България с приоритета на ЕС да се строят магистрали и пътища.

Мили родни политици, отдавна мина 2014 г. в която България можеше да получи пари за магистрали и пътища от ЕС и вие сте сто процента наясно с това, ако не сте наясно, значи капацитета ви да управлявате дори превозно средство с една конска сила е равен на нула.

Или както се казва любимият асфалт на Бойко, от 2014 г. не се плаща от ЕС, а от простият ( както той обича да казва ) мат’рял.

Наясно ли сте мили лапни шаранчета, захапали кукичката пътища и магистрали с пари на ЕС, че отдавна годината е 2017г, а мантрата правим пътища, защото ще връщаме едни пари – е кауза с предизвестен край, защото според едни предписания на ЕС, тези пари пак ще ги върнем, по простата причина, че не сме изпълнили и другата част от нещата именно, колкото са вложени за пътища, да са вложени и в социални политики.

Прилагам линк и няма нужда да го превеждам понеже това са парите от Европа отпуснати за пътища и естествено България никъде не участва. Няма значение, че Бойко се прегръща с който искате политик на всяка среща на върха в Европа и се прави, че всички го обичат.

http://ec.europa.eu/regional_policy/en/policy/themes/transport-energy/

Но да се върнем към нашата мила родна картинка и как едни хора изтеглиха 16 милиарда евро заеми, за да се разплатят за грабежа КТБ и може би с фирмите, които строят магистралите на Бойко, но пък за сметка на това са или близки или собственост на Пеевски.

И тук пак идва въпроса, за кой точно милиард евро говореше Цветанов наскоро, че сме щели да връщаме, ако не е готова до 2020 г. магистрала “ Струма“ понеже дори и да имаме струма магистрала до Румъния няма и пак не изпълняваме критерия и пари пак няма да има, понеже досега след 2014 г. не сме и получавали – няма значение, какво ви обясняват политиците. И тук идва момента в който трябва да приложа още един линк в който ясно ще видите, че приоритет на ЕС е ЖП транспорта и 90% от парите отпускани за пътища ще са именно за релсовия ЖП транспорт.

https://ec.europa.eu/transport/themes/infrastructure_en

Естествено, че и тези релсови пътища се строят от фирми спечелили “ обществени“ поръчки, но докато тук има някакъв шанс да ни се платят някакви пари, естествено ако спазим и условието, че колкото влагаме в пътища, толкова ще влагаме и в социални политики, нещо което нашите политици или не знаят или не могат да разберат.

И тук някъде, като стана въпрос за ЖП инфраструктура се замислих, къде ли потънаха парите за Хитрино или и те като заемите теглени от Бойко и компания отидоха за разплащане с някои фирми.

Преди по – малко от една година министър Томислав Дончев твърдеше, че България не е покрила и половината от критериите по програма 2020 интересно как за по – малко от 150 дни управление Герб покриха изискванията.

И има една много хубава българска поговорка за случая:

-“ Докато има балъци, ще има и тарикати“
Така че не му се сърдете на Бойко от Банкя, че ни нарича прост мат’рял, защото човека е наясно, че всяка далавера и кражба от народа е защитена от конституцията, понеже там ясно пише, че те не носят персонална отговорност за колективните си решения. Интересно нали?

Няма значение, дали теглиш заеми, дали заробваш заради кражбите и неродените българчета дори, важно е да вееш знамето на ЕС да се оправдаваш с програми в които дори не участваш и да “ усвояваш“ ударно с приятели, че току виж някой събудел хората и лапни шараните се превърнат в пирани жадни за …..

Сега чакам реакцията на всички свързани с властта медии – колко съм лош.

Атанас Калев