Пекинската патица с нови проблясъци. Гербавото Цвети реши да удари мощно рамо на спонсорите

Гербавото Цвети реши да удари мощно рамо на спонсорите. Горките несправедливо обиждани строители.

Които дават мило и драго за качеството на работата си. Които излязоха от възмущение на мирен протест! Възмутени и много, много обидени…..

И понеже Пекинската патица е един виден строителен инженер по пътищата, обиколила и контролирала всяка една обществена поръчка, с големи невинни очи заяви, че качеството на пътищата е направо жестоко! Трепач, така да се каже, стараят се хората!

Ами как няма! Както и уличните кучета в България знаят, най-голямата корупция е в строителството и инженеринга. Там поръчките са за много милиони, а комисионните тръгват от 30 %! Смятайте колко пари са това в черните партийни каси! И колко изобщо остават за качествено изпълнение на поръчката!

Най-мразя политиците да ни смятат за малоумни. Добре, материал сме, стадо сме, ама чак толкова малоумни не сме! Всеки вижда с очите си как магистралите и пътищата са направени, както казва народа „ ръцете са си оставили“. И как на третия ден след приемането им започват ремонтите – естествено, пак добре платени!

И впрочем няма голяма строителна фирма, свързана с пътното строителство, която да не е овързана като със свински черва с някой от управляващите. Комисионни /по народному – КРАЖБИ/, търговия с влияние, милиарди за пътища, а резултат – никакъв. Явно всичко се прави със срок на годност – един мандат. Да има хляб и за следващите. А българинът да мре по некачествените пътища – без мантинели, без устойчива хоризонтална и вертикална маркировка, с некачествен асфалт, който се отмива след първия сняг, с неравности. Колко кръв има по ръцете ви, строители? Или спите спокойно, като знаете, че заради вашите печалби хора се убиват по пътищата?

А ти, Цвете ненагледно, върви в Пекин да видиш какви пътища правят хората! За уточнение – в Китай, не във Виетнам…..И си гледай звънчето на председателската маса, защото с другите неща ставаш за смях. От напъните да защитаваш кражбите и спонсорите на партийната каса, резултатът е обратен! Така че си спести усилията, нямаш капацитета!

Елена Гунчева, Фейсбук