Пенсионерите да се радват: Ще им дадем по 40 лв. за Великден

По 40 лв. допълнително ще получат над 1,2 млн. пенсионери за Великден.

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на редовното заседание на Министерски съвет, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Като дойдат Коледа и Великден, над 1,2 млн. пенсионери очакват допълнителен бонус към пенсиите. Затова и сега отпускаме около 50 млн. лв. допълнително, за да вземат по 40 лв.“, обясни Борисов.

Пенсионерите с пенсии до 321 лева ще получат по 40 лева великденски добавки, реши на заседание правителството. Правителството отпусна 50 милиона лева. Допълнителните средства ще получат 56 % от пенсионерите у нас, заедно с пенсиите за следващия месец. Изплащането им ще започне на 4 април.

„НОИ има готовност, и с пенсиите за април, плащането на които ще започне на 4 април, да се изплатят тези еднократни допълнителни суми“, поясни социалният министър Бисер Петков.

По-рано той изрази мнение, че средства трябва да получат най-бедните възрастни хора с доход до линията на бедност. Тази година тя е 321 лева.

През последните години правителството отпуска на тази група пенсионери по 40 лева за Великден и за Коледа.

Очаква се днес да бъде приета и изпратена в Народното събрание за обсъждане прогноза за демографското развитие на България до 2040 гадина.

Кабинетът трябва да определи още концесионера на гражданското летище в Пловдив.

Източник: Епицентър.бг