Пенсионерът, който даде 100 000 лв. на ало измамници: Казаха ми – к*пеле мръсно, дай парите, защото ще ти извадя далака!

Неудобно ми е от това, което се случи.

Първото обаждане беше в четвъртък.

Един мъж ми се обади и се представи за Пламен Марков от Четвърто районно.

Това заяви в ефира на „Здравей, България“ Владимир Зюмбюлев – пенсионерът, който даде близо 100 000 лева на ало измамници.

„Каза ми, че опасна банда ало измамници – чеченци и руснаци, върлуват и им трябва незабавна помощ. Разполагали с уред, който показвал във всеки един дом какви пари и ценности има. После се обади една жена и започна да плаче, каза, че имала нужда от пари. След малко се обади мъж, който започна да ме ругае с най-цинични думи. Каза ми „копеле мръсно, дай парите, защото ще ти извадя далака“.

За това бях предупреден от мнимия полицай“, призна Зюмбюлев.

„После ме хвана страх. Не мога да лъжа, не ги знам какви са, що са и започнах да събирам парите и да ги предавам. Първо дадох наличните, които имах. Казаха ми да ги увия във фолио. Това бяха финансите на сестра ми, мои лични и на входа и съседите. Не по-малко от 2000 лева. Отидох после и изтеглих парите си от банка, които ми бяха от продаден апартамент“, каза той.

„На 5 места носих парите. Един път в четвъртък и другите 4 в петък. Когато той ми каза, че акцията е приключила и да не споделям на никого, разбрах, че става въпрос за измама. Озадачих се, започна да ми просветлява“, призна пенсионерът.

Източник: БЛИЦ