Пенсия от 300 лв. за пенсионерите не може, но 1300 лв. за бежанците – може!

Патриотичният фронт, макар и популистки иска в бюджет 2017 г. минималната пенсия за страната да е 300 лв. Срещу това предложение скочиха абсолютно всички, включително синдикатите и социолозите. Оказва се, че такова нещо не може да стане, а икономисти, като Николай Василев са на мнение, че „толкова голяма“ минимална пенсия от 300 лв. е възможна чак след най-малко 6 години.

В същото време правителството в оставка на Бойко Борисов е замислило антибългарска политика на заселване на бежанци в страната. Всеки бежанец ще получава почти всичко безплатно, като за да се чувства комфортно в хотел „България“, кметовете ще бъдат задължени да бдят над тях и да им осигуряват комфортен живот.

В проект на наредба за интеграция на чужденци на Министерски съвет от 21 юни тази година е записано, че кметовете на общини ще бъдат задължени да вписват чужденците в регистъра на населеното място, да им съдействат за издаването на документи за самоличност, да им помагат при избора на личен лекар, като им поемат и заплащането на здравните осигуровки. Кметовете ще бъдат задължени още да организират обучението по български език на чужденците. Те ще имат право и да се записват в местните бюра по труда, а кметовете се задължават да им съдействат при търсенето на работа. Общината ще бъде задължена да предоставя финансова помощ за децата на чужденците, което ще се определя всяка година от бюджета. В това число общината се задължава да осигури и жилища за чужденците.

може да видите още от безобразията: ГЕРБ превръщат България в майка за бежанците

На практика излиза, че за българите, които са работили цял живот за тази държава не е възможно да имат дори и най-малките условия за нормален живот. Припомняме ви, че прагът на бедност е 300 лв., а минималната пенсия е 157 лв., което е почти два пъти под линията на бедността.

При бежанците обаче не стоят нещата така, защото те получават почти всичко „безплатно“, но все пак не е безплатно, понеже идва от джоба на данъкоплатеца. При това положение излиза, че издръжката на един бежанец надхвърля 1000 лв. на месец, или тя е почти 10 пъти по-голяма от минималната пенсия на един пенсионер.

При тази ситуация отказването да се вдигне минималната пенсия е нищо повече от политическо лицемерие.