Песков: Русия не е оптимистично настроена след първия тур на преговорите със САЩ

Русия не е оптимистично настроена след първия тур на преговорите със САЩ за украинската криза, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Това предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Песков изтъкна, че Москва няма да допусне обсъжданията във връзка с исканията й за гаранции за сигурността от страна на Запада да протичат прекалено бавно. Говорителят на Кремъл отбеляза също така, че преговорите в Женева имат и позитивен аспект, който се състои във факта, че са били проведени по открит, съдържателен и директен начин. „Русия обаче се интересува единствено от резултатите“, подчерта Песков.

Русия упражни натиск по отношение на Запада да седне на масата за преговори, като струпа войски близо до границата си с Украйна. Тя предяви искания от сорта на това Украйна да не бъде приемана в НАТО.

Вашингтон заяви, че не може да удовлетвори тези искания, въпреки че е готов да откликне на част от руските искания, като например предложението на Москва за обсъждане на разположението на ракети и евентуални ограничения на мащаба на някои военни учения.

Източник: Novini.bg