Петър Москов се похвали: Аз си свърших работата

„Излизам от властта с чувството за свършена работа“.

С тези думи се похвали здравният министър в оставка Петър Москов по бТВ.

Той заяви, че приятелте му са точно толкова, колкото и преди да влезе във властта, а изключването му от ДСБ било мнение на ръководство на партията, но не и мнение на хората от ДСБ.

Москов каза, че не е жертвал принципите си, за да остане министър и допълни, че смисълът на една партия е в нейните политически идеи, а не интереси.

По неговите думи Реформаторският блок е бил и ще бъде център за обединение на десните сили, като подчерта, че идеите на Реформаторите са се изпълнявали в правителството.

„Имам честа или бедата да бъда избран за ръководител на предизборната кампания на РБ. Аз съм строил РБ с идеята, че трябва да се спре разцеплението в дясното. Получихме доверие, влязохме в парламента и изпълнявахме програма с ясни обещания и точки. Ние с ГЕРБ сме различни политически сили. На всички е ясно, че пред България има няколко пътя. Единият е управление на БСП и ДПС. Аз не искам това да се случва. Следващото правителство трябва да е дясно-центристко обединено около РБ и ГЕРБ. Това правителство трябва да има ясно разписана управленска програма“, каза Петър Москов.