Петър Низамов-Перата: Бъчварова е големият чадър над бежанците!

Бургазлията Петър Низамов, по-известен с прякора Перата, е лидер на самопровъзгласилите се „доброволни патрули” за залавяне на бежанци по границата. Той се прочу и с това, че хвана на наша територия трима афганистанци и ги завърза с т.нар. свински опашки. За това Районната прокуратура в Малко Търново го даде на съд. Низамов организира протести срещу политиката на правителството по нашествието на бежанците.

– Има ли ефект от протестите ви в петък срещу политиката на правителството за бежанците, г-н Низамов?

– Чакаме. В София се събрахме около 2000 души да протестираме, че правителството нищо не прави. Доволен съм, че нямаше инциденти и хулиганства. Във”Фейсбук” може да се види профилът на хората, участвали в протестите – това са главно мъже и жени на средна възраст, работници, студенти.

Е, имаше и доста скинари!

– Имаше, но под 5 процента.

– На колко години сте, г-н Низамов?

– На 31.

– Защо обявихте война на нарушителите на държавната ни граница?

– Дори да бях на 50 години, пак щях да го направя. Следя какво се случва по света с лавината от десетки хиляди бежанци, какво става в Западна Европа. Там положението е изтървано и трагично. Повярвайте, хората не смеят да излязат на улиците, защото биват нападани и изнасилвани. В същото време има директива от ЕС мигрантите да бъдат осъждани на много леки наказания. Много хора у нас просто не могат да проумеят колко сериозна е обстановката и каква черна заплаха тегне над нашата България. Доброволните ни отряди не искат да се крие истината. Напротив – нека хората бъдат предупредени и да знаят какво може да им се случи.

– Според вас министър Бъчварова върши ли си работата по отношение на незаконно влизащите в страната бежанци?

– Абсолютно не! Един циничен факт – знаем, че лично тя е издала заповед на висшите полицаи да не се дава никаква гласност на престъпленията на бежанците. Уж за да не се всявала паника. Те да не се разследват, както това се прави при престъпления на българите. Всичко да се прикрива! Имаме много приятели, служители в полицията, които съвестно ни дават информация за купищата получени оплаквания. Но са с вързани ръце, защото отгоре им е спусната такава директива.

– Т.е. министърката им връзва ръцете, ама не със „свински опашки”?

– Точно така! А голяма част от полицаите са съвестни българи. Същото се отнася и за граничните полицаи. Ние постоянно ходим при тях. Те са от по- ниските нива и са по-съвестни. Те са патриоти и искат да си вършат работата.

Е, защо тогава не я вършат и пускат бежанци?

– Защото те знаят местата, през които минават мигрантите. Но началниците им ги изпращат на съвсем други места, през които абсолютно никой не минава. Нещо повече – заповядват им да не мърдат от там.

– Значи на тези началници някой им брои пари, така ли?

– Разбира се. Само че корупцията в Гранична полиция не е на такова ниско ниво, каквато е примерно в КАТ. Тук става дума за организирана мощна схема, която започва от главата и върви надолу. Казано иначе, всичко е централизирано и корупционна система тръгва от главата, която е в МВР.

– Знаете ли имената на някои подкупни гранични полицаи?

– Казах – не става дума за елементарна схема с намесени 5-6 полицаи. А много по-сложна, със строга йерархия.

– Как ще коментирате факта, че сте подсъдим, защото на 10 април сте задържали трима афганистанци и сте ги вързали със „свински опашки”?

– Омръзна ми вече да обяснявам – прави се опит да бъде спряна моята дейност. Да бъда очернен. Бяха изнесени лъжливи информации в медиите, които не фигурират никъде в делото.

– Според вас каква беше най-голямата лъжа?

– Ами това, че някой искал да ограбва афганистанците, че сме ги пребърквали за пари и мобифони. Такова нещо няма.

– Но пък сте ги ритали и били, нали?

– И това не е вярно! И тримата нарушители бяха разпитани в мое присъствие. И не са казали такива неща, а само това, че сме търсили група от бежанци и сме ги питали: „Груп? Груп?”. Другото е интерпретация на прокуратурата, защото няма никакви доказателства, че сме искали да ги грабим….

– Каква е съдбата на тези тримата?

– Те вече са осъдени по българските закони, имат наложени условни присъди – 4 месеца изпитателен срок и по 100 лв. глоба. Доколкото знам, сега се намират в Австрия.

– Защо след като ги заловихте, не уведомихте веднага за това МВР?

– Ето това е поредната лъжа! Лично аз се обадих на един мой познат – горски служител, с когото имахме уговорката, ако евентуално заловим нарушители, да му се обадя и той да направи връзка с граничните полицаи в района. Не забравяйте, че споменатите мигранти първо ни нападнаха, аз бях в положение на самоотбрана. Дори направих опит да се свържа с МВР – и това може да се провери от мобилния ми телефон, но нямаше обхват. Близо 1,5 км вървях за да търся обхват. Тогава се свързах с горския и той веднага направи връзка с граничните полицаи.

– А откъде ви хрумна да използвате т.нар. свински опашки, с които да връзвате бежанците?

– Не сме имали идеята да връзваме ръцете на бежанците, а да ги ползваме при ситуации, когато трябва да опазваме живота и здравето си. И в този случай просто бяхме нападнати. Окото ми беше наранено, имам медицински документи за това и свидетелски показания. Просто всичко около случката беше един цирк с цел очерняне.

– Г-н Низамов, „Фейсбук” бъка от ваши зловещи закани към емигрантите. Всеки, дръзнал да влезе тайно от Турция, ще влезе в болница със счупен череп, ръце или крак. Тези екстремни ужасии стреснаха хората, те се плашат от вас!

– Това е неправилна интерпретация на нещо, което съм написал. То има съвсем друг смисъл. Става дума за преписка между приятели и въобще не се отнася за мигранти. Явно като видят моя снимка, някои веднага правят грешни изводи.

– Но такива закани имаше, г-н Назимов! Как искате тогава да ви подкрепят хората!

– Вижте, повтарям, че става дума за недоразумение. Истината е, че от над 95% от хората получаваме подкрепа. Имаме стотици хиляди последователи. Само в групата ни са записани над 25 000 членове. Всеки ден се записват нови и нови хора в нашите „Граждански патрули”, в нашата организация за защита на българщината. Защото дейността ни е общественополезна.

– Според вас каква е причината за тази подкрепа?

– Причината е, че хората са отчаяни – в България всичко е платено, крепи се на рушветите. И, за жалост, когато се разбере, че някой прави нещо безплатно за народа, веднага го подлагат на ударите на предателите. Нормално е те да не харесват този човек.

– Кога решихте да сформирате доброволни отряди?

– До гуша ни дойде от многото престъпления от мигрантите, грабежите, побоите. Това, че не ги разследват, че цари пълна безнаказаност. А всички имаме семейства, жени, деца. Полицията се прави, че не забелязва лицето, извършило престъплението. Много хора се свързаха с мен в социалните мрежи и ми дадоха идеята за гражданските отряди. И те заработиха само в интерес на хората, спазвайки всички закони.

– Но, г-н Низамов, сподвижниците ви също плашат с външния си вид! Самият вие казахте за тях, че са глутница кучета, все отбрани булдози….

– Чакайте! Това просто е част от една песен и нищо повече, вие не я интерпретирате правилно!

– Аз дори не правя опит за интерпретация, но хората в социалните мрежи са стъписани от сподвижниците ви!

– Няма такова нещо! Повечето неща, които се опитват медиите да изкарате от контекста, са части от различни песни… Просто слушаме такава музика.

– Каква музика обичате да слушате?

– Всякаква, народна. Но чалга – не!

– Вие с какво се издържате, господине?

– Това са лични неща и не дължа обяснения. Но си имам бизнес, плащам си редовно доста сериозни данъци на държавата. Давам работа на повече от 50 човека.

– Какво трябва да бъде направено незабавно, за да се спасим от бежанската вълна?

– Да бъдат закрити всички центрове за бежанци и мигранти, да не бъдат изграждани нови. Да бъде отменено постановление №208 от 16 август т.г. за заселването на имигранти в страната, да не се предоставят жилища и финансова помощ на бежанците и мигрантите. В общините да няма заселване, временни лагери или настаняване. Знаете ли какво се случи в Германия? В техните основни и средни училища 12-годишни момичета учат в един клас заедно с 20-годишни бежанци. И се получават много лоши сплавки. Това няма да допуснем в България!

– Съжалявате ли за нещо, което сте направили в тази битка с бежанците?

– За нищо не съжалявам! Вървя напред с бодри крачки и нямам намерение да спирам. Въпреки нападките на предателите – а такива има много, обществената подкрепа е моят мотив./Ретро.бг