Петър Стоянов: Радев е възпитаник на американско военно училище, натовски генерал

Бившият президент на България Петър Стоянов призова да се спре слагането на етикети на ген. Румен Радев, че е прокремълски настроен.

Това той направи пред камерите на бТВ.

Петър Стоянов каза, че Румен Радев ще положи клетва в нелека за страната ситуация. Той няма опит и това е в негов плюс, но може и да се превърни в минус, коментира бившият президент.

Според него десните сили с евроатлантическа насоченост трябва да дадат шанс на новия президент да се докаже.

„В деня преди изборите аз призовах нашата евроатлантическа общност да спре да му слага етикети. Ген. Радев многократно заяви, че е възпитаник на американско военно училище, натовски генерал. Кому е нужно тогава да му слагаме етикет, че е прокремълски настроен. Задача на нашата евроатлантическа общност е да даде увереност на Радев и да го подкрепи. А не да му лепят етикети и зорлем да го вкарват в една писта, която вреди на България. Аз вярвам, че той ще бъде напълно лоялен към НАТО и искам да го окуража“, коментира бившият президент Петър Стоянов.

Петър Стоянов поддържа контакт с Румен Радев и го определи, като един разумен, сериозен човек, който би приел съвети. Той допълни, че Румен Радев има характер и може да взема решения, а българската политика има нужда от такива хора.