Писмо на една българка до Българите!

Писмо на една българка до Българите!

Уверена съм, че държавата ни ще тръгне напред, когато хората престанат да се асоциират с някакви партии, сякаш са им първородна рожба.

Спрете, хора! Спрете да се делите!

Защо българите не се ценят по техните качества, познания, професия, ценности, а по това на кой незавършен политик симпатизират. Изобщо не ме интересува кой на кого се кланя. Не разбирате ли, че е наложително да преодолеем омразата си. Позициите в службата и живота се определят от предимствата на човека като такъв, а не от неговото партийно пристрастие, да не кажа падение. Нужно е да приемаме за първостепенна маловажност партийните ни залитания, когато над всичко е България, нашата Родина.

Ако човекът е Човек, ако има морал, ако има човещина, ако е възпитаван в добродетели, ако е опознал себе си, няма начин да не е разбрал, че българин на българина трябва да помага. А лошотията и бездушието категорично да се заклеймяват! Бъдещето на България и света е взаимоотношения без злоба, без омраза, без предразсъдъци, без вражда. Скоро ще настъпи дълго жадуваният баланс, в който дотук доминираше злото и материализмът. На никой не му трябва разделение. Освен на бездушните политици.

На родоотстъпниците, на българомразците, на аморалните, на деградиралите, на самозабравените, на отречените, на антихристите. Те имат най – голям интерес от това. Най – вредното нещо са политическите чистки или погрешното схващане, че хората трябва да се титулуват не по знания и умения, а по някакъв цвят. Който нож вади, сам умира от него. Политическият кръговрат у нас бе на 4 години, а вече и на по – малко. Една и съща скучна плоча.

От администрацията се прогонват едни, за да се наместят други. А кои са тези едни и други? Всички са българи! Българи! Българи! Българи! Българи! На един чин учили. На една детска площадка играли. Едно магаренце яздили. Една нива обработвали. Една учителка имали. Едно приятелство помнили. Един живот живeли! Няма ненаказано зло. Който не го е разбрал, скоро ще го научи. Всичко се пише, всичко остава и предстои възмездие. Природата и Вселенските закони не могат да останат равнодушни към унищожените с лекота човешки съдби, дело на тъмните сенки. Който е съгласен, да сподели. Нека всеки каже какво му е на душа и на сърце! Време е да покажем, че като народ имаме много предимства и не бива да допускаме да ги омаловажаваме. И нека не забравяме, че всеки българин, където и да се намира по света, има отговорност към Родината си, не само към близките си в нея.

България над всичко!

Цвета Кирилова, Сдружение Азбукари