Питам ви, докога ще коленичите пред чужди господари, не ви ли е останала капка чест, достойнство и самосъзнание на българи?

Братя и сестри, българи, как го допуснахме?

Как допуснахме нашият народ на светлината да потъне в мрак? Как допуснахме на власт, родоотстъпници и ренегати?

Искам да изразя просто своето мнение макар, че доста хора няма да се съгласят с него.

Нашият древен народ потъва в забвение и скоро ще изчезне, ако нещата продължават все така. Това ли искаме? Да изчезнем, като народ от световната карта, да се претопим в чужди нации?

Чета спорове, кой бил русофил, американофил, германофил… всеки дърпа чергата и народа ни нанякъде, най-често платен от чужди геополитически интереси. В цялата тази свада всички забравят едно, а именно България и българският интерес.

Наши националисти проповядват за Хитлер, много добре, само дето Хитлер, някак си не го чувствам българин, нито хитлеризма ми звучи, като български нрави и обичаи.

Други българи величаят Сталин, много добре, само дето и той не е българин, макар да е бил велик руснак. Строим паметник на Рейгън в столицата, един американски президент, който погуби държавата ни. Впрочем строенето на чужди паметници ни е приоритет от доста време. Явно нямаме достойни българи, които да величаем, та за това трябва да строим паметници на нашите поробители, като по-достойни. Предлагам ви, така и така сме почнали, да построим паметник и на султан Баязид I ,като достоен български поробител.

Питам ви, до кога ще коленичите пред чужди господари, не ви ли е останала капка чест, достойнство и самосъзнание на българи? Как може един българин, пък бил той мюсюлманин, да се опитва да предпази държавата ни от Ердоган, а един друг българин с арменски произход да ви призовава за морал и опазване на страната ни? Не ви ли е срам поне малко или сте изгубили и последната капка свян и срам? Превърнали сме държавата си в бардак, през чиито разграден двор може да мине който си иска, както си иска, Готови сте да напуснете Родината ни, за която нашите деди са платили с кръвта си проливана върху тази земя за нас потомците им, защото не желаете да се борите, не желаете да се съпротивлявате и да се обединявате. Избирате пътя на вълка единак.

Мен лично много ме боли да виждам всичко това.

Чета из мрежата непрекъснати призиви: „хайде“, „време е“, „революция“, „да свалим продажниците“ и…. продължаваме да седим зад компютрите, удобно седнали и да си чешем пръстите и да правим, ами едно… нищо. Докато седим и си дращим просто, нищо няма да се оправи.

И така до кога?

Търсите водач? Водачи напоследък много, но кой е правилният? От нищото се пръкват лидери, добре подплатени финансово…. щом са добре подплатени с финанси, значи намирисва на чужди интереси, но вие се връзвате на поредния месия. Най-интересното е, че когато се появи истинският водач, ще го оставите в ръцете на врага, както някога Левски, а и не само него… и пак ще затъпчем на едно място. И така, пак да питам, до кога?

Владислав Вълканов