Племенник убива вуйчо си по жесток начин, като преди това го оставя до полумъртво състояние от глад и студ

Племенник преби до смърт вуйчо си, който бил прикован на легло в жилището си в Нова Загора.

52-годишният Илия е починал в мъки вследствие на жестокия побой.

След като се саморазправил с роднината си, племеникът му Илиян Михайлов подал сигнал на 112 да дойде линейка. Пострадалият е откаран в местната болница, където по-късно издъхнал.

Семейната драма потресе жителите на града, след като научиха вестта за случилото се навръх националния празник на България 3 март. Първоначално племеникът Илиян твърдял, че родственикът му е паднал от кревата и така се наранил, пише „Телеграф“.

Медиците обаче констатирали няколко травми по главата, които нямало как да са от едно падане. Лекарите коментираха, че ако е паднал, то вуйчото е трябвало да падне поне няколко пъти на главата си, за да пострада така.

При прегледа лекарите констатирали, че Илия е целият в стари и пресни синини, имал счупени ребра, а крайниците му били почти некротизирали от измръзване. След като установили, че възрастният мъж е подлаган на системен тормоз и насилие, медиците подали сигнал в полицията.

В хоdа да образуваното досъдебно производство станало ясно, че 34-годишният Илиян често биел родственика си, за когото уж поел ангажимент пред майка си, която заминала да работи в Гърция, да се грижи. Инвалидът бил оставян да гладува и държан на студено, защото нямало печка в стаята му.

Съседите му знаели какво се случва, но не смеели да се месят заради сприхавия нрав на млад мъж. Той твърдял, че инвалидът го дразни и иска да се отърве от него, защото постоянно му лазел по нервите с прищявките си.

Първоначално Илиян бил задържан с прокурорско нареждане за 72 часа, но след като на 5 март вуйчо му издъхнал, без дори да дойде в съзнание от нанесените травми, е задържан за постоянно зад решетките. Оказало се, че побоят бил нанесен в изпитателния срок на постановена друга присъда, която изтърпявал Илиян.

Тепърва ще се изяснява защо починалият е бил оставен от собствените си двама синове, които живеят в Нова Загора.

Източник: БЛИЦ