Плевналиев е пример за това как с неудачния избор на политици, една държава може да се превърне в колония и обект за присмех и съжаление в цял свят

Бившият Плевналиев отново е в криза и рано сутрин в неделя ни натрапва психодесните си болни разбирания.

Незнайно защо изявите на Президента Радев предизвикват емоционални и психически кризи у Плевналиев и той тръгва в атака.

Явно се обостря състоянието му при всеки успех на настоящия президент.

Та с какви „мъдри“ мисли ни засипа Бившия тази сутрин: „Държавният глава трябва да знае къде стоим, а днес трябва да знаем, че вече се е скарал с правителството на САЩ. Той го обвини в корупция заради сделката с Ф-16, а тя е одобрена от Сената. Той изгуби доверието на американското правителство и прави всичко възможно, за да раздели ЕС. Покупката на Ф-16 е стратегическо решение на българската държава, за да покаже къде стоим. Ако ние не купим Ф-16, ще изпаднем в изключително тежка геополитическа ситуация и ще изгубим доверието на американската държава. Покупката не е само пари, а е геостратегическо решение“.

Само това изказване показва много точно къде стоим – в поза партер, изплезени езици и размахани опашки на черджето на чакалнята на колонизаторите. И не е прилично да обяснявам къде точно ме боли, че може да сме изгубили доверието на американското правителство. Няма да си сложа черна панделка по случая! Но подобно мазно сервилничене от страна на човек, заемал поста на държавен глава, отвращава и погнусява….

И разбрахме….даваме едни 4,2 МИЛИАРДА ЛЕВА, за да покажем лоялност. Не защото техниката си заслужава, а да СИ ПЛАТИМ ЗА ДОВЕРИЕТО. ДА СЕ ПОКАЖЕМ УДОБНИ И СЕРВИЛНИ. Геостратегическо решение е да имаме боеспособна армия, а не да обезкръвим българската държава, за да плащаме на американците за таралясниците им.

Мен не ме интересува доверието на американския Сенат и ми минава през допуподписаната за доверието на американското правителство към България. България има интереси. Ако САЩ ни смятаха за партньор и стратегически съюзник, първо, щяха да си плащат за базите, които нагло разположиха в България и второ, щяха да направят големи отстъпки за самолетите, защото и без това никой не иска да им ги купи, ако не трябва да показва „лоялност“.

Плевналиев е пример за това как с неудачния избор на политици, една държава може да се превърне в колония и обект за присмех и съжаление в цял свят. Срамувам се, че това същество, което трябва да се лекува, ни е представлявало пред света. Срамувам се, че днес трябваше да слушам цялата политическа помия, която изсипа, без дори да се усети, че говори като НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ!

Кадрите решават всичко. И ако избираме помияри, ще ни подритват и унижават. Въпреки че Бившият по-скоро го съжалявам, защото менталните и душевни проблеми си личат отдалеч. И за пореден път ще призова психиатрите да се заемат със случая му, срамно е пред очите ни да допуснем един Бивш да откача публично и да се излага, а заедно със себе си – и България!

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук