Плевнелиев: Бойко Борисов е уникален! Той пише история! Жънем плодовете на съвместните ни усилия!

„Виждаме се с премиера. Вчера открихме германски завод. Жънем плодовете на съвместните си усилия. Той се е заел с мащабни задачи, но ще пожъне успех. Той пише история, уникален е, но се сблъсква с много проблеми. Той продължи и завърши това, което аз започнах“.

Това заяви президентът Росен Плевнелиев в студиото на Бтв. Според него договорът с Македония е една голяма крачка напред и голям успех за външната ни политика.

„Аз не посетих Македония докато бях президент, за да не засилвам негативизма към страната ни. Гордея се, че на мен се падна тежката задача да посоча, че има проблем. За да бъде решен един проблем той трябва да бъде посочен. Това беше моята роля. През 2012 г. трябваше да променим отношенията от романтични към прагматични. Поздравявам всички, които допринесоха за това споразумение. Това е безспорен успех“, подчерта Плевнелиев.

„Ние зададохме категорично, че подкрепяме Македония, но само след договор за добросъседство. Съзнавах, че ще има проблеми, но го направих. Играта е за това границите на Балканите да падат. България да подаде ръка на всеки. Газовите мрежи да достигнат до всеки. Ролята е на Бойко Борисов, на външния министър, на екипите. Истински пожелавам успех. Сега следва изпълнение на договорите. Има много трудности по пътя. България трябва да полага ежедневни усилия“, допълни още Плевнелиев.

Източник: RNS.bg