Плевнелиев: Много силна година за България с рекорден ръст на икономиката и рекордно ниска безработица

„2016 г. бе една много силна година за България, една година, в която България стоеше добре, получи огромно международно признание, в която ние имахме рекорден ръст на икономиката за годините след началото на световната криза, рекордно ниска безработица, година, в която България постигна много както в икономически, така и във външнополитически план“.

Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред ръководителите на дипломатическите мисии у нас, предаде БТА.

Росен Плевнелиев изтъкна, че страната ни е била посетена от рекорден брой чуждестранни държавни глави. Били сме посетени от 25 президенти през 2016 година, като това било доказателство за постижение на страната ни. България получила признание за своята балансирана външна политика и активна позиция на международната сцена.

Според Плевнелиев „ние даваме решения, отстояваме позиции, ние сме фактор“ и изтъкна, че страната ни е доверен партньор в ЕС и силен съюзник в НАТО.

По неговите думи сме постигнали много и гледаме с увереност напред. Българската икономика се развива добре, безработицата е ниска, а инвеститорите гледат с увереност към нас, отчете настоящият президент.

Той посочи, че България се гордее със своето членство в Европейския съюз и се надява, че страната ни ще допринесе за силна и обединена Европа, за силно трансатлантическо сътрудничество.