Плевнелиев със странни признания за отравянето на Гебрев през 2015-а

По този конкретен случай, като държавен глава, не съм получавал никакви доклади, информации или устни разговори, в които някои да дойде и да ми каже за нещо такова. Заявявам го най-отговорно.

Тази изненадваща версия изказа в „Здравей, България“ предишният държавен глава Росен Плевнелиев относно казуса с отравянето на Гебрев.

„В този случай лошото, или провалите на българската държава, са поне два. Едното е, че днес, 4 години по-късно, ние сме още в съмнение на версиите. Институцията дължат свършена работа. Когато имаме опит за убийство на семейство, институциите са длъжни да се намесят и да търсят отговорност“, заяви Плевнелиев.

„2015 година дори и медиите са писали за казуса. Моето обяснение на всичко обаче е много по-елементарно. Ние все още, за съжаление, трябва да кажем, че институциите са длъжници на българските граждани, от гледна точка на справедливостта. Подкрепям, че правителството и главния прокурор излязоха по това дело. Хората искат ефективност“, каза той.

„Спомнете си, по мое време имаше терористичен акт. Тогава в едно широко разследване, ние показахме, че можем да действаме. Трябва да кажем пред очите на целия български народ всичко по всеки казус. Институциите все пак не са довели нещата до справедливост. В конкретния случай имаме повод да кажем, че не сме стигнали докрай и не сме решили казуса. Българските институции произвеждат много повече съмнения, отколкото резултати“, добави Плевнелиев, който 5 години оглавяваше една от най-важните български институции.

„Костинброд беше една поредна предизборна манипулация. Трябва да се поучим от англичаните и да сме полезни на българските граждани““, завърши той

Източник: Petel.bg