Плевнелиев за водната криза: Умението на Борисов да действа бързо и превантивно ще му помогне и този път

„Ние се нагледахме на арести на министри – действащи или бивши“.

Това каза в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ президентът (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев.

Според него освен пропагандната стойност на това, което се свършва, да гледаме по същество. Той заяви, че ще се радва да се действа по друг начин – превантивно, ефективно, пише новини.бг.

Плевнелиев е на мнение, че министърът определено носи отговорност дотолкова, доколкото работа на министъра е да защити обществения интерес. Когато един цял град е оставен без вода, тогава общественият интерес не е защитен. Според него трябва да се види и също кой по веригата е допринесъл за бедственото положение.

„Правителството трябва да извади своите изводи. Институциите като цяло са се провалили и е крайно време да видим целия размер – кой и защо“, каза той.

Според него е важно кризата да не прерасне в парламентарна криза. Той не вижда предпоставки за това. Правителството носи своята отговорност за всичко, което се е случило, прокуратурата има своите аргументи и всички трябва да се поучат и да не се допускат повече безстопанственост, каза Плевнелиев.

„Аз считам, че умението на премиера Борисов да действа бързо и превантивно ще му помогне и този път“, добави Плевнелиев.