По жертви от катастрофи бием химическите и ракетните атаки в Сирия

САЩ, Франция и Великобритания нанесоха ракет удар по бази на сирийската правителствена армия.

Според руското Министерство на отбраната са загинали трима души. Изстреляни били около 100 ракети.

Цитираната информация е от официални източници на Москва.

15 часа преди ракетната атака в Сирия, на магистрала „Тракия“ в катастрофа с автобус загиват 6 човека, а 22 са ранени, някои от които тежко. Автобусът карал с 93 км/ч. Според министър Нанков пътните услови на мястото на инцидента са перфектни. Според шеф на фирмата превозвач автобусът е чисто нов, модерен и в перфектно състояние. Само че мястото край Вакарел, където става инцидента, се превърна в гробница, въпреки всичките перфектности.

Простете за черния хумор, но излиза, че автобус, кола и българска магистрала са стократно „по-ефективни“ от 100 супер модерни крилати ракети „въздух-земя“ – „Storm Shadow“ и самолети В-1 и „Торнадо“ взети заедно.

Това не е всичко. След последното използване на химическо оръжие в сирийския гр. Дума са загинали около 70 души. Градът е атакуван с бомби, съдържащи токсични отровни вещества. През последната година от атаки с химически оръжия са загинали около 180 души – военни и цивилни лица.

През 2017 г. по българските пътища са загинали 678 души, а 8700 са ранени. Само за една година. Щетите никой не е изчислявал. Европейски експерти оценяват загубата на един човешки живот в катастрофа на около 1 – 1,3 млн евро. Грубо казано, това прави загуба за страната ни от над 2 млрд лева. С уговорката, че човешкия живот е безценен.

Нашата страна е на първо място по жертви на катастрофи с почти 100 души на 1 млн население, при средно 49 жертви за Европа.

Може да изглежда некоректно подобно сравнение, но ужасът по пътищата и ужасът от невъзможността държавата да се справи с проблемите по пътищата са факт. Жертвите също.

Източник: Фрог нюз