По самоубийства сме номер 1 в света. Всеки ден 16 българи правят опит за самоубийство

По самоубийства сме номер 1 в света! (не преувеличавам) по заплати ни бият само Гана и Сомалия…засега…Б.Б.П.П. напъни се още малко ! Според Демографския институт. Според НСИ сме на второ място след Латвия. (манипулация, но малка).

Истината е малко по-мрачна, тъй като системата на тези служби далеч не отчита всички самоубийства. Много от тях по различни причини (служебни, семейни, политически, професионални и др.) не се идентифицират като суициди, а като нещастни случаи, инциденти, инфаркти, различни болести, старост и т.н.

По данни на Демографския институт числата в суицидната сфера всъщност са други: около 6 000 души у нас всяка година правят суициден опит, а успяват около 1 600 от тях, т.е. самоубийствата са почти два пъти повече от официално обявените. Годишно на всеки 10 000 българи 2 или 3 си отиват от този свят по собствено желание. А всеки божи ден у нас средно по около 16 българи правят опит за самоубийство, и 4-5 от тях успяват.

Значи, 25-30% от българите, които са решили да се самоубият, осъществяват решението си. Знаем, че напоследък все повече самоубийци избират за смъртта си хвърлянето от голяма височина – сграда, мост и др. Аспаруховият мост може би вече изпреварва знаменития Golden Gate Bridge в Сан Франциско като най-предпочитано място за самоубийство в света. Това е истината.

Ние определено сме световни шампиони и по самозапалвания. Само за първите шест месеца управление на ГЕРБ и компания у нас 7 души съзнателно потърсиха и намериха смъртта си чрез самоизгаряне. В целия останал свят за този период, поне според медиите, не е регистрирано нито едно самозапалване. Шампиони сме и по детски самоубийства. По официални данни средно на година у нас се самоубиват по 50-60 деца. ОФИЦИАЛНО!

Смятам, че това е нагласена статистика, броят е много по-голям. Най-малкият самоубиец у нас е 5-годишно момиче от Благоевград. А най-старият самоубиец е на 103-годишен старозагорец. Този проблем обаче не трогва никой във властта, д-р Плевнелиев си лафи с Далай-лама, генерал-лейтенант Борисов реже лентички по селата и го галят папите, а министър Москов се забавлява с други работи. Което, разбира се, е напълно естествено за Покварената Биджи.

Ние сме най-нещастната, най-бедната, най-болната, най-намаляващата и изчезваща нация! (Както и най-престъпната, най-корумпираната…)

Как се случи това?

Станислава Ангелова, Фейсбук