Почернена майка към Калина Крумова: Не те ли е срам за взетите пари, къде ти е експертизата?

Текат обществени обсъждания на трите законопроекта за движението по пътищата.

Противопоставяме се на начина, по който текат обсъжданията. Двама министри гонят хората на тези дискусии, държат се махленски.

Това заяви пред президентството Богдан Милчев от” Института за Пътна безопасност”, който очаква среща с държавния глава.

Има механично разделяне на трите закона. Очаквам нов модел на пътната безопасност. Настояваме да се създаде нова административна процедура. Неразбирането от властта е заради желанието да се наложи на всяка цена, смята Богдан Милчев.

“Против сме управлението на калинките. Против сме Калина Крумова да вземе половин милион за тестове. Не ме интересуват нейните политически изяви, а нейната експертиза”, заяви майка, загубила сина си при пътен инцидент.

„Не те ли е срам, Калина! Като каква си в студиото?!”, пита майката, която също ще участва в срещата с президента.

“Най-вероятно имам експертиза, след като съм си сложила подписа под нея, заяви от своя страна Калина Крумова, която е съветник на вътрешния министър Валентин Радев.

Става се съветник най-вероятно с експертиза, а не по друг начин. В БАН съм докторант 2-ра година по транспортна психология. Давах идеите от моя професионален опит, затова станах съветник.”

Тя не пожела да каже каква й е заплатата като съветник. „Информацията е публична и може да се види”, отговори тя.

“Колко време не са осъвременявани методиките за пътната безопасност? За осъвременяването съм взела 380 000 лв., а не половин милион, както говорят.

Крумова не пожела да отговори на въпросите на почернената майка, тъй като били „написани на лъстче”.

От своя страна опечалената жена заяви: “Като политик Калина Крумова лъже и маже. Искаме да видим експертизата й”, настоява майката.

“Искаме да спрем модела на калинките. Държавата не е идол, в краката, на който да полагаме всеки ден в краката жертви”, допълни я Богдан Милчев.

Източник: Фрог нюз