Почина командирът на военния хеликоптер, който падна в Черно море

Починал е командирът на екипажа на военния хеликоптер, който по-рано днес падна в Черно море, съобщи БНР.

Състоянието на капитан Георги Анастасов беше най-тежко.

Колегите му капитан Павел Симеонов и капитан Анатоли Апостолов са във Военната болница във Варна, като състоянието им е стабилно.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов се разпореди на заместник-министъра на отбраната Анатолий Величков и на заместник-началника на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов спешно да отпътуват за Варна, съобщиха от МО. Те ще се запознаят на място със здравословното състояние на пострадалите в днешния инцидент военнослужещи.

Причината за тежкия инцидент все още се изяснява.

Падналият в морето хеликоптер „Пантер“ е от състава на Военноморските сили и е изпълнявал задачи по учението „Черно море – 2017“.

От Министерството на отбраната уточниха по-рано, че падането му е станало при маневра след изпълнена тактическа задача „артилерийска стрелба по надводна цел“.

Екипажът е своевременно изваден от водата, натоварен на борда на намиращите се в близост военен катер и фрегата, и транспортиран във Военна болница -Варна.

Командващият Военноморските сили контраадмирал Митко Петев е присъствал на съвместно българо-­гръцко военно учение в района на българо-гръцката граница, но веднага е тръгнал след инцидента към Варна.

Източник: Епицентър.бг