Погледнете си вашите келеши, защо са толкова зле, не ги искат, а тогава се сърдете на едно шоу, че е толкова влиятелно

Недоволство от Слави обхваща значително по-малки социални групи от одобряващите го.

Но не това е важното.

Аз също съм против мажоритарните избори, гласувах три пъти НЕ на референдума. Но…
По време на режима на Бойко Борисов, особено първия му мандат, когато имаше по-силна власт, единствената национална телевизия, тоест предаване в нея, което даваше думата на опозиционни изказвания директно срещу политическия идиот Борисов, беше „Шоуто на Слави“. То беше като отдушник в някои моменти. Знам, че и Нова тв се правеше на плуралистична и понякога пускаше гости „за“ и „против“, които да противопостави по някои въпроси, но това са изключения и добре подсигурени предавания.

Може да не съм съгласен с мажоритарните избори, но онези, които се опитват да отричат правото на това шоу на граждански инициативи, са далеч от демокрацията. „Каналето“ навремето беше по-силен шут за Виденов от закъснелия протест на сините. Тогава канеха Слави и пя на митинг на СДС. След време екипът на Слави подкрепи и Кунева, подкрепи и едно неизвестно момиче от Варна и го докара почти до депутат с близо 30 000 гласа, изпреварвайки няколко големи партии.

Навремето подкрепи и Борисов, когато им изглеждаше като алтернатива на политическото статукво. Е, лоша алтернатива се оказа. За мен беше ясно от самото начало, ама я колко хора се излъгаха.

Може да го упрекна в глупост, в наивност, но този екип има искрено желание да промени към по-добро политическата система. Знам, че пътят към ада е покрит с добри намерения. И много хора гласуваха с ДА на референдума като протест, защото искаха да изпържат политиците. А не защото харесват Слави.

А за да има такава мощна подкрепа този референдум, значи някакви политически партии са се издънили. Партии от онези, които недоволните от Слави подкрепят. Ами погледнете си вашите келеши, защо са толкова зле, не ги искат, а тогава се сърдете на едно шоу, че е толкова влиятелно.

И т. нар. умни и красиви, протестъри и прочее, подскачаха от радост колко били силни, много, с подкрепата на референдума за електронното гласуване, който събра 1 млн. гласа по-малко. Айде, малко срам. Аман от двойни стандарти.

Иван Бакалов, Фейсбук