Politico: Джордж Сорос мобилизира всички либерали за война срещу Доналд Тръмп

Богати либерали от три дни провеждат тайна сбирка и „планират пълна окопна война“ срещу новоизбрания президент на САЩ.

Джордж Сорос и други заможни лебарали, които похарчиха десетки милиони долари, опитвайки се да помогнат за избирането на Хилари Клинтън за президент на САЩ, проведоха тридневна среща при закрити врати за пренасочване на големите пари срещу Доналд Тръмп, съобщи Politico.

Конференцията е започнала в неделя във вашингтонския хотел „Мандарин Ориентал“. Събитието е спонсорирано от влиятелния донорски клуб „Съюз за демокрация“. В конференцията участват лидери на повечето водещи съюзи и либерални групи както и известни лица от левицата като лидера на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси, сенаторът Елизабет Уорън и Кейт Елисън.

Срещата е първото голямо събиране на институционалната левица след шокиращата победа на Тръмп над Хилъри Клинтън в президентските избори от миналата седмица, и, ако дневният ред е някакъв показател, либералите планират пълна окопна война срещу Тръмп от първия ден. Някои сесии се занимават с подготовка за изборите през 2017 г. и 2018 г., докато други се фокусират върху осуетяването 100-дневния план на новоизбрания президент на Тръмп, който в дневния ред е наречен „ужасяваща атака срещу постиженията на президента Обама – и нашата прогресивна визия за справедлива и честна нация“./Канал 3