Политиците трябва да са натикани в политическата канализация, а не да паразитират отново и да си налагат некадърността

Не им е виновна мажоритарната система. Важно е влиянието на кандидатите върху реалния живот на хората и какво конкретно е делото им в полза на обществото.

От новите и различни от настоящите политици ще се изисква много работа. Младите хора на улицата се смеят на казионните.

Самите архаични политически играчи не могат да се видят, че са като стара грамофонна плоча, която иска да се впише в дигиталния свят. Те не направиха скок от старото към новото, не го умеят. Искат да си пишат речите на пишеща машна и да обяснават разпалено за Сталин, Ленин, Рузвелт и Чърчил.

Младите хора искат свършена работа, а не неприятното присъствие на изтрити от съдържание и смисъл комунистически производни на тенията. Те не искат самозабравени лица, с професия вечен политик, който е направил поне 100 гафа и отдавна трябва да е натикан в политическата канализация, а той като паразит отново и отново си налага некадърността.

Модерните хора искат реално свършената работа да се вижда от избирателя, да се усеща ефекът от нея и да се пипа осезаемо. Искат биографията на кандидат политиците да я видят не на гол лист хартия или като фалшива диплома, а на дело – навън, на улицата, в социума, в средата, в която живеят, като постижения в областта, в която работят. И тези постижения да ги има налице. Черно на бяло!

Марешки прави реални резултати. Намалява цени, които в настоящата обстановка на безправие, е все едно прави от водата вино. Ако всички политици си вършеха работата и не се занимаваха по цял ден да разтеглят локуми, а извършваха ценна за обществото работа и труд, Веселин Марешки нямаше да изглежда изобщо като нещо нечувано и невиждано. Велизар Енчев пък си стои в телевизионното студио и иска да громи статуквото. А бе смях.

Цвета Кирилова, Фейсбук