Посланието на Валери Симеонов: Аз съм недосегаем! Премиерът е с мен, властта е в мен, капиталът е зад мен!

ПОСЛАНИЕТО НА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ:

АЗ СЪМ НЕДОСЕГАЕМ! ПРЕМИЕРЪТ Е С МЕН, ВЛАСТТА Е В МЕН, КАПИТАЛЪТ Е ЗАД МЕН!

Наглостта на демографското вице няма граници. Вместо да се скрие в миша дупка преди утрешния гневен протест пред Министерския съвет, в понеделник той ще приеме работодателски организации, за да бистрят икономическия растеж, ТЕЛК, енергетиката, сигурността.

В 09.30 часа започва срещата му с родните капиталисти, а в 11.00 часа са предвидени изявления за медиите.

Това е цинична демонстрация на безнаказаност, отправяща дръзко послание към почернените майки и болните им деца: Вие си протестирайте на „Дондуков“, но аз съм недосегаем! Премиерът е с мен, властта е в мен, капиталът е зад мен!

Че капиталът е зад Симеонов, отдавна не е новина. Докато водеше бутафорна битка с разградски олигарх, вицето скандално обслужи капитала и официално поиска премахване на добавките за трудов стаж. Щото работодателите били на загуба и страдали, пък работниците така и така си страдали, още едно страдание няма да ги умори. Номерът не мина, защото синдикатите заплашиха Борисов с генерална стачка.

Вицето изгуби войната за трудовия стаж, но е на път да спечели войната с инвалидите. Предстои безогледна ревизия на ТЕЛК-ови решения, целяща да посече хиляди инвалидни пенсии, за да има пари за… пенсии. Звучи безумно и антихуманно, но това изобщо не трогва лидера на НФСБ, който по ирония на съдбата влезе в политиката с гласовете на бедните и болните, на които щедро обещаваше минимална пенсия от 300 лева и полицай във всяко селище.

България никога не е имала толкова антисоциален вицепремиер, загрижен единствено за интересите на капитала. И точно в деня и часа, в който „Дондуков“ ще почернее, Симеонов невъзмутимо посреща родни капиталисти, за да му дадат рамо във войната му с народа.

Никой не е печелил война срещу собствения си народ. И Валери Симеонов няма да я спечели!

Велизар Енчев, Фейсбук

ПОСЛАНИЕТО НА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ: АЗ СЪМ НЕДОСЕГАЕМ! ПРЕМИЕРЪТ Е С МЕН, ВЛАСТТА Е В МЕН, КАПИТАЛЪТ Е ЗАД МЕН! …

Публикувахте от Велизар Енчев в Неделя, 21 октомври 2018 г.