Посланикът на САЩ до Борисов: Начертахте смел курс за България и за нейното сътрудничество със САЩ

„Във време на множество предизвикателства, пред които е изправен регионът, Вие очертахте смел курс за България и за нейното сътрудничество със САЩ и други страни“.

Това написа посланикът на САЩ в България Ерик Рубин до министър-председателя в оставка Бойко Борисов, съобщи самият той на сайта си, цитиран от Dir.bg.

„Бих искал да Ви благодаря за Вашата силна всеотдайност към нашето двустранно партньорство и приятелство, които бяха ключови за укрепване на сигурността, просперитета, тесните връзки, на които се радват българският и американският народ. Благодарение на вашето ръководство успяхме да постигнем голям напредък в общите цели на нашите страни”, пише още Рубин.

Ерик Рубин изтъкна, че тясното сътрудничество е допринесло за задълбочаването на двустранното стратегическо партньорство в сферите на отбраната и сигурността, борбата с тероризма, диверсификацията на енергетиката, върховенството на закона, както и образованието.

„Високо оценявам Вашето партньорство и Ви желая всичко най-добро в бъдеще”, допълва Ерик Рубин.

Посланикът на САЩ в България беше пощаден от Доналд Тръмп, като не го отзова, въпреки, че почти всичките му колеги по света бяха отзовани.