Посланикът на САЩ Ерик Рубин на крака при Доган и Карадайъ

Посланикът на САЩ Ерик Рубин е отишъл на крака при Ахмед Доган и Мустафа Карадайъ в централата на ДПС.

Жестът, който прави първият американски дипломат у нас, е многозначителен.

„Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ вчера проведоха среща с посланика на САЩ Н.Пр. Ерик Рубин в централата на Движението за права и свободи“. Това съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Бяха обсъдени актуални политически въпроси, както и развитието на двустранните отношения. Участниците в срещата изразиха задоволство от възможността да обменят мнения и позиции по отделни теми, както и убеждението, че такива срещи са необходими и полезни, пише още в официалното съобщение.

Взаимното уважение и диалогът способстват за развитие на демократичните процеси и трябва да бъдат поощрявани, подчертават от централата на Движението.

Това е първа среща на Н.Пр. Ерик Рубин с почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган. Досега Рубин се е срещал с Мустафа Карадайъ, но този път специално е поискал да се запознае и с Доган, научи Епицентър.бг.

Разговорът е бил повече от час и половина и основен акцент в него са били геополитическите разходки Европа-Балканите-Близкия Изток-Америка, както и проблемите на сигурността в световен мащаб.

Тази среща на Ерик Рубин с ръководството на ДПС е част от регулярната му обиколка из политическите центррали в София.

Източник: Епицентър.бг