Посланикът на САЩ: Искаме да кажем на българите, че сме тук и ще останем

Кой e човекът, който ще промени България? Така се казва кампанията, финансирана от посолството на САЩ у нас, която показва историята на успешни българи в различни области.

Американският посланик Ерик Рубин уточни, че „Америка приветства силата на българския дух и с поредицата от послания иска да демонстрира своя траен ангажимент към напредъка на България“.

„Искаме да кажем на българите, че сме тук и ще останем. Пропагандата иска да каже точно обратното: „Те идват и си отиват, а Големия брат остава винаги. Това не е вярно“, каза представителят на Америка в България.

Според него някой целенасочено харчи пари, за да разпространява песимизъм и да повярват българите, че страната е направила грешен избор с Европейския съюз и НАТО и днес хората живеят по-зле от преди.

В серията от тв клипове, която вече се излъчват, а билбордове има и по магистралите, се разказват историите на учителката Дани Георгиева, завършила в Нюкасъл, но се върнала в България, Николай Драганов, който задължително гласува, семейство Мутафчиеви – собственици на ферма за козе сирене, Тереза Борисова и Асен Минчев, роми, завършили висше образование и първата жена пилот в България – Росица Минчева.

Източник: Епицентър.бг