Позор! Нагласени се оказаха проверките на властта в центровете за деца с увреждания

Пунта мара се оказаха проверките на социалното министерство в центровете за деца с увреждания.

За това сигнализираха пред Фрог самите работещи в тях.

Премиерът Бойко Борисов нареди на социалния министър Бисер Петков да види как точно работят въпросните центрове, тъй като срещу дейността им непрестанно валят оплаквания и данни за злоупотреби.

Оказва се, че преди всяка проверка, въпросният център се предупреждава. Така се процедирало и за утрешната визита на Бисер Петков в център „Вяра, Надежда и Любов“ в Пазарджик, който не функционира от един месец. Ето за какво ни сигнализира преди минути вътрешен човек:

„Обадиха се от социалното министерство. Спешно под тревога са вдигнати на крак всички – персонал и деца. Цялата документация се нарежда, така, че като дойдат „гостите“, всичко да изглежда наред. Дават се нареждания кой какво да прави и какво да приказва“.

Оказва се, че досегашните визити на управляващи и експерти в центровете, са минали по аналогичен начин, което обезсмисля цялото „упражнение“. Иначе битката на майките на деца с увреждания продължава с пълна сила. Внесените промени в законите, касаещи хората с увреждания, срещат лют отпор от страна на национално-представените организации, които се субсидират от държавата. Нито един депутат не отиде вчера в палатката на майките, които от три месеца непрестанно стачкуват на метри от входа на народното събрание.

Източник: Фрог нюз