Правителство, което се е отдалечило от народа си, няма бъдеще!

Трябва да имаш по-особено устройство на мозъка, за да изпаднеш в рамишленията, които днеска Цецку сведе до знанието на материала.

Както всеки може да се досети, отново главна тема беше Президентът Радев.

Напоследък започвам дори да се притеснявам за психическото състояние на Цецку, сутрин, обед, вечер, нощем, където седне и където стане, все за Радев говори.

Не съм психолог, ама не ми се струва здравословна тази работа.

От една страна, заяви, че Президентът Радев все повече се разграничавал от Нинова и БСП. Но умно ги бил използвал, като правел в президентството ядро на нова партия и бил развихрил партийно строителство. А БСП се готвила за „Костинброд 2”. Особено последното ме развесели, тъй като по косвен начин Цецку простодушно си призна какво е бил приготвил с „Костинброд 1”. Лапсус. Показателен!

Странни скокове на мисълта. През ноември същият Цецку каза, че Президентът подкрепя БСП и не може да излезе от сянката й, след което обвини Радев и БСП в координирани действия срещу властта.

Явно в обремененото му съзнание параноята се разраства с всеки изминал ден, в който гербавите губят позиция. И както всеки, който няма интелектуалните и морални сили да види собствените си грешки, упорства в манията си за господство и си търси врагове, които правят световен заговор срещу него.

Опитите да противопостави Президента на всички, са меко казано, недобре обмислени и със съмнителен успех. Защото грешките на гербавите просто бодат очите. И не е необходим световен заговор и конспирация, за да се установи с просто око колко са затънали в корупция и безпомощност.

Друго, което ми направи впечатление в цецковите размишления, беше мисълта му за постиженията на България: „Най-важните ни постижения – силното ни присъствие в Европейския съюз и НАТО и политическото ни партньорство със стратегическия ни партньор САШ!”

Да ви таковам постиженията!

Какво го грее българският народ, който изнемогва от мизерия, престъпност и корупция силното ви присъствие в джендърския съюз, НАТО, която удобно си разположи без пари военните бази на българска земя и политическото ви партньорство със стратегическия ви партньор /по-скоро стратегическия ви господар/ САЩ! Самото признание за такова нещо е за мен национално предателство.

Защото за България са важни най-вече независимостта, суверенитета, благоденствието на народа, икономическия възход, здравето, децата, развитието на обществото. А не стратегическите ви селфита с пияндето Юнкер и с де който секретар на Чичо Сам хванете да се снимате.

И не ми хвалете стратегическия ви политически партньор, който ви пробутва застоялата си стока на двойна цена, а отказва да си плати престоя в базите в България. САЩ, където са тръгнали да стават стратегически и политически партньори, с добро не са си тръгнали. Венецуела е най-пресният пример за груба намеса във вътрешните работи на суверенна държава и натиск за това кой да е начело на държавата. По-добре по-далеч от такива „партньори”.

За съжаление, подобно интервю е еманация на безсмислието и некадърността на управляващите политици. Никаква мисъл за България, за народа, за българите, за проблемите. Единствено и само са се вторачили в собственото си благоденствие и дребни партийни войни, за да спасят мястото си на трапезата.

И се сещам за едни други български политици, които са казвали: „Ако трябва и за опашката на дявола ще се хвана, но ще изтегля България!” и
„Не е ли по-добре за наший народ, не е ли по-разумно за нашата политика, не е ли по-достойно за Княза, правителството и народа, да си гледаме работат,а без да се унижаваме пред когото и да е, без да признаваме, че един български въпрос съществува, без да чакаме помощ за нашите народни стремления от там, гдето помощта си много скъпо продават?“ /Стефан Стамболов/.

А ние се унижаваме. За селфита, за потупване по главата, за „конгречулейшънс”, за признаването ни за „лидер на Западните Балкани /те, западните, са на запад от източните, обаче ако ги гледаме от запад, могат да бъдат на изток – по Бойко Борисов/.

Явно приоритетите на правителството и приоритетите на българите се разминават в светлинни години. А правителство, което се е отдалечило от народа си, няма бъдеще!

Елена Гунчева, Фейсбук