Право на Отговор на Медия груп 24 ООД

Във връзка с публикацията: „Какво са жителите на две кооперации, пред бизнеса ми, нищо не можете да направите“ Или как Институциите в Пловдив работят против хората, бихме желали да използваме правото си на отговор, тъй като господин Връхаров прави неверни твърдения и внушения по отношение на нашата медия с което уронва престижа на сайта ни Plovdiv24.bg, граден години наред.

Като за начало господин Връхаров пропуска факта, че ние първи реагирахме и публикувахме сигнала му с оплакването: Брутални цигански изпълнения пред дюнерджийница в Пловдив!(https://news.plovdiv24.bg/734270.html).

От там последва право на отговор от страна на заведението. След това последва право на отговор на правото на отговор от страна на Връхаров. Веднага реагирахме и го записахме. Небивалиците, които е написал за самото интервю са нелепи. Относно „липсващия стол“, по предварителна уговорка Връхаров дойде в редакцията ни, като предварително бе заявил, че ще дойде с един негов съсед. За целта ние подготвихме нашето скромно студио за трима човека – водещия и двамата гости. Той дойде в по-голям състав и с циничен и настоятелен тон заяви, че иска всички да бъдат записани.

Действително интервюто бе в края на седмицата, в интерес на истината по казуса и с цел да пуснем максимално информативна статия, още в понеделник отправихме доуточняващи въпроси на Връхаров, като му казахме, че веднага след като отговори, ще публикуваме интервюто му. Нормална практика във всяка уважаваща себе си и боравеща с истината медия.

Връхаров отговори ЕДВА В СРЯДА на отправените от нас въпроси и то не по същество. Има разминаване в твърденията от него и от институциите, като за тези си твърдения той разполага с документ. Забавянето на интервюто бе именно, за да публикуваме този документ, но той отказа да го предостави, с оправданието, че не го пази!?!

Отделно видеата, които разпространи са по-стари от две години. От тогава, доколкото става ясно от събраната по случая информация, са настъпили много промени по същество. Връхаров НЕ ПОЖЕЛА ДА ОТГОВОРИ защо ни е предоставил старо видео. На няколкократните ни молби да ни предостави актуални, които твърди, той все още не е изпратил такива.

Прикачено прилагаме скрийншот от доуточняващото писмо на Връхаров, което той изпрати едва в сряда, докато за Вас е дал информация в понеделник, която е публикувана във вторник.


Явно на господин Връхаров не му се е харесал в понеделник факта, че една медия търси наистина истината, която обаче по някаква причина не е удобна за него, затова премина към необосновани нападки и към самата медия.