Пребитият репортер на „Господари на ефира“: Храни с изтекъл срок са отивали дори в детска кухня

Добре съм, възстановявам се след случката.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия репортерът на „Годподари на ефира“ Димитър Върбанов, който вчера беше пребит от служители на склад и шефа им във Велико Търново.

Благодаря на всички колеги и приятели, които се обадиха след инцидента, добави той.

Върбанов уточни, че неведнъж са подавали сигнал към институциите, че във въпросния склад се препакетират и продават стоки с изтекъл срок на годност. Тези храни са попадали в сладкарници, в баничарници, дори в детска кухня, каза журналистът.

Направихме облитане с дрон и установихме, че се извършват незаконни действия. Подадохме сигнал в прокуратурата.

Директорът на детска кухня обеща, че тези храни ще бъдат пратени в екарисаж, а този склад няма да работи повече. Уви, това не се случи. Вчера с мой екип влязохме е в склада. Искахме да попитаме управителя Иван Иванов докога ще продава тази стока. Няколко интервюта сме правили се него, във всички тях той се е чувствал абсолютно недосегаем, заяви Върбанов.

В района директор на Агенцията по храните е д-р Станимир Спасов. Той лично обеща, че този склад няма да работи, но направихме проверка и се оказа, че това не е така, подчерта репортерът.

Благодаря и на прремиера за реакцията, но предния път наказанието за човека, който ме удари с чук, беше 1000 лева. Дано сега има възмездие и най-вече да има възмездие за хората, които продават тези стоки, заяви още Димитър Върбанов.

За побоя са задържани управителят на склада и един от работниците в склада, съобщи във включване по телефона директорът на ОДМВР-Велико Търново Димитър Машов.

Нападението над журналисти е недопустимо, подчерта той.

Към 17.00 часа вчера получихме сигнал от г-н Върбанов на телефон 112, че са го нападнали в склад за хранителни стоки. Веднага е изпратен автопатрул, който намира г-н Върбанов да лежи пред складовите помещения. Незабавно му е оказана помощ и е отведен в болница, заяви Машов.

Незабавно са установени лицата, съпричастни към деянието. На две от лицата е наложена мярка „задържане за 24 часа“ по Закона за МВР. Работата по установяването на престъпната им дейност продължава, каза още Димитър Машов.

Източник: Епицентър.бг