Предвиждам два пъти парламентарни избори през 2017 г.

Като отказва да направи служебен кабинет (с което нарушава конституцията), Плевнелиев постъпи като пудела на Борисов, какъвто беше 5 години. Той изпълнява стратегията на Боеко. Премиерът в оставка тактически опитва да прехвърли властта на друг преди изборите, да се дистанцира, да направи някой друг правителство, за да може на изборите да обвинява предишните. Затова повтаряше непрекъснато – който си е спечелил изборите, да управлява. Само че това бяха президентски избори, не парламентарни.

Сега президентът на ГЕРБ не иска да съставя служебно правителство, а новият президент да го направи. Да улесни Боеко в демагогията.

Борисов поиска извънредни избори, защото ако беше изкарал мандат докрай, на следващите избори щеше да се стопи до 50-60 депутати. Сега има шанс да направи 70-75.

Аз лично предвиждам два пъти парламентарни избори през 2017 г. Първия път март-април, втория път – ноември. Няма да се разберат, ще направят втори избори през ноември и тогава ще си седнат на задника, с почти същите резултати.

Иван Бакалов, Фейсбук