Преуспелият бизнесмен, който твърдеше, че у нас няма заплати по-ниски от 700-800 лева, издаде колко плаща на служителите си

Първо искам да се извиня на хората, които съм засегнал.

Толкова хейт събрах след това интервю, че не знам как да го опиша.

Просто въпросът ми беше да кажа какво мисля за хората, които взимат 700-800 лева заплата в България.

Това заяви в ефира на Нова телевизия предприемачът Ивайло Пенчев, който вчера обяви, че такива хора в страната ни няма, а хората лично са отговорни за възнаграждението си. След скандалното изказване на предприемача потребители откриха обява за неговата фирма, в която той предлага точно такава заплата, въпреки, че в интервюто си от вчера твърди, че не знае да има такива хора в страната.

„Част от обидите ги заслужавам. Получих цялата палитра от обиди, които можете да си представите. Все пак е факт, че нямам близки хора, които да взимат такива заплати. Средната заплата в моята фирма е 1900 лева“, каза той.

„Предлагам заплата от 800 лева, защото това е пазарното ниво за чистачка например. В случая бе обява за общ работник“, каза той.

Синдикалистка в студиото го нападна, че всъщност в сайтовете за търсене на работа, могат да бъдат видени и обявени от него конкурси за IT специалист със заплата 1000 лева.

Той обаче заяви, че не знае нищо такова за подобна обява и ще я коментира, когато я види.

Източник: БЛИЦ