През 2016 г. ГЕРБ обеща да няма воден режим в Перник и даде 32 млн. лв. за ВиК (ВИДЕО)

Държавата е теглила заем от 32 млн. лв. за укрепване на стената на яз. „Студена“ и рехабилитация на водопроводната мрежа в Перник.

Няма да има воден режим за жителите на Перник.

С това се хвали в края на 2016 г. тогавашният регионален министър Лиляна Павлова пред медии. Скандалното видео се завъртя днес в социалните мрежи, съобщава Фрог нюз

При старта на новия проект, Павлова обяснява: „Рехабилитацията на яз. „Студена“ става със средства от държавния бюджет. 32 млн. лева ще бъдат дадени за цялостна рехабилитация на язовирната стена и водопроводната мрежа. Ще се изгради и пречиствателната станция за питейни води.

Този язовир е строен преди 60 години. Ще гарантираме на перничани чисти и питейни води. Това гарантира преди всичко живота и здравето на хората. Правителството инвестира за първи път в нови язовири за питейни води със средства на държавния бюджет и с подкрепата на Световната банка.

Това е инвестиция от общо 150 млн. лева. Проектът за язовир „Студена“ е толкова специален, толкова нов, че по никакъв начин водоснабдяването на перничани няма да бъде ограничавано.

Вижте скандалното видео:

#Перник 9.11.2016 г.: "Да ни върви по вода…"

#Перник9.11.2016 г.: "Да ни върви по вода…"

Публикувахте от ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев в Събота, 28 декември 2019 г.

<