Президентът не спомена в речта си нито веднъж ЕС или НАТО за разлика от всички свои предшественици досега

Нека през 2018 година бъдем към себе си поне толкова взискателни, колкото сме към другите.

Да ползваме мъдро свободата си.

Да осъзнаем силата на единението. Да надмогнем безверието и сбъднем огромния потенциал на нашия народ, който винаги се е славел със своята жизненост, сила и таланти, призова президентът Румен Радев в първото си новогодишно обръщение.

Всеки от нас свързва смяната на годините с добри намерения, надежди и заричания. Те често угасват още през януари. Успехът остава редом с тези, които не жалят сили през цялата година, каза държавният глава, цитиран от БТА.

По думите му, дали годината ще е добра или лоша, зависи от нас и най-вече от общите ни усилия да градим справедливо, достойно и сплотено общество, а за това са нужни разум, воля и морал.

В навечерието на Новата година всички си пожелаваме тя да е по-щедра от тази, която изпращаме. Но за да бъде годината щедра към някого, собствените му усилия не винаги са достатъчни – трябва някой друг да му посвети внимание, време и разбиране.

Затова първата ми мисъл е за онези, които преживяват труден период от живота си – обезверените, болните, самотните. За тези, чиито близки са далеч зад граница и за хилядите бедни българи, които днес се борят за оцеляване. Всяка стъпка към тях възвръща част от достойнството ни като общество, каза президентът в обръщението си.

Той благодари на всички, които през 2017 година са се борили за една по-добра България. Изминалата година донесе надежди, но не и прелом. Истината, справедливостта и законността остават несбъднати очаквания.

Източник: Xak News