Принц Султан към Борисов: Вие сте истински войн. По-добър сте от Тръмп!

„Вие сте истински войн. По-добър сте от Тръмп!“, това каза принц Султан на българския пример Бойко Борисов след като видя игратата му съ с саби по време на традиционния танц „Арда“.

Министър-председателят се включи в прословутия танц със саби „Арда“ при посещение на българската правителствена делегация в Националния музей в Рияд, Саудитска Арабия.

Подобно на президента на САЩ Доналд Тръмп, който беше в Рияд през май тази година, и българският премиер взе в ръка традиционната за Саудитска Арабия сабя и се включи за малко в танца.

Арда е фолклорен арабски танц, игран само от мъже. Преди време се танцувал преди война, но вече се изпълнява и при различни тържества.

„За мен беше чест да се включа в традиционния танц със саби арда при посещението на нашата правителствена делегация в Националния музей в Рияд“, написа премиерът в своя профил в социалната мрежа Facebook.

„Вашето посещение тук е голяма крачка в развитието на нашите отношения“, заяви кралят, когато посрещна Борисов. Премиерът и водената от него делегация бяха приети в кралския дворец в Рияд в рамките на първата визита на толкова високо равнище в историята на дипломатическите връзки между двете страни, които датират от 1995 години.

„Стабилността на България прави много по-атрактивна и много по-интересна в света. Всички заедно, постигайки стабилност, даваме възможност да се заинтересоват от нас – преди всичко в сферата на инвестициите, борбата с тероризма, прането на пари“, коментира премиерът Бойко Борисов.

Източник: Епицентър.бг