Принцесата на властта и царят на чалгата ли управляват България? Мая и Слави ли ще пишат изборната конституция?

Втори ден Корнелия Нинова не коментира действията на Мая Манолова, която се изживява като адвокат на Инициативния комитет за референдума.

Преди две седмици Нинова заяви в НС, че подкрепя мажоритарния вот, но с корекции. Оттогава ни звук, ни стон. Мълчанието на шефа на БСП, 48 часа след внасянето на законопроекта на Манолова за мажоритарен избор в два тура, който изцяло е в интерес на ГЕРБ и БСП, означава, че има тайна договорка между двете партийни централи.
Някой допуска ли, че Нинова не е в течение на действията на омбудсмана, след като дясната й ръка в Народното събрание е Ангел Найденов – съпруг на Мая Манолова?
Пред очите ни се разиграва долнопробен спектакъл за овладяване на законодателната власт чрез мажоритарния вот. Целта е налагане на американската политическа система – в Камарата на представителите и в Сената има само републиканци и демократи. Е, и някой-друг независим конгресмен и сенатор, прескочил демократическото магаре и републиканския слон, оцветява щатския пейзаж.

Двупартиен парламент ли искате, граждани на България?

Това ли искате: Да ви мачкат през четири години ордите на Борисов и Корнелия, а вие да духате супата и вечер да пляскате с ръце на цинизмите на гологлавия шоумен, играещ ролята на Ван Дер Лубе – подпалвачът на Райхстага?

Слави запали пожар, който ще изпепели парламентарната демокрация и ще възцари герберско-бесепарска диктатура. Що за народ е този, който аплодира безумията на принцесата на властта и царя на чалгата?

Народ, който спи, когато трябва да крещи, заслужава съдбата си да е яхан от мутри и мутреси.

Велизар Енчев