Проектът ГЕРБ вече не е удобен за САЩ

Проектът ГЕРБ е част от проектите на Джордж Сорос, които са реализирани по време на администрацията на Барак Обама. Самата партия ГЕРБ е разработена от мозъчните тръстове на Джордж Сорос и е трябвало да управлява България по време на управлението на Демократическата партия в САЩ.

Партията ГЕРБ е така замислена, че да включва в себе си всички възможни елити в България и управленски звена. По този начин тази партия се превръща в държава или нещо, като БКП по време на социализма. За тази цел ГЕРБ обединява в себе си държавната администрация в България заедно с олигархичните кръгове и голяма част от едрия капитал. На практика ГЕРБ е непобедим, понеже представлява цялото управление на страната.

Този проект обаче вече не получава подкрепа от САЩ, както преди. На президентските избори и най-вече на балотажа се видя съвсем ясно. САЩ след избора на Доналд Тръмп за президент сменят и външната си политика, а оттам и подкрепата си за дадени партии. ГЕРБ е скачен съд към Демократическата партия в САЩ и безропотно е изпълнявала това, което и се нареди. Изборът на Доналд Тръмп им дойде, като тежък шамар, понеже те не го очакваха. Самата Цецка Цачева беше твърде убедена, че ще си говори с Хилъри Клинтън, като президенти. Това разбира се не се случи и буквално след вторник миналата седмица беше съвсем сигурно, че ГЕРБ ще загубят президентските избори.

Американският елит реши да затопли отношенията си с Русия и поради тази причина избра Доналд Тръмп. Самата бъдеща администрация на Доналд Тръмп обаче ще започне нов тип политика, която се различава много от тази на Джордж Сорос. Така проектът ГЕРБ става излишен и в един момент може би ще се окаже и нежелан за САЩ.

Самото избиране на ген. Румен Радев за президент на България стана с одобрението на САЩ, които тръгват в посока на нормализиране на отношенията си с Русия. Показно беше и изказването на американския посланик в България Ерик Рубин, че трябва да си поддържаме отношенията с Русия. Това значи, че българската политика ще прави завой към Русия, с пълното одобрение на САЩ.

В тази ситуация проектът ГЕРБ или ще се саморазпадне, като предишния проект НДСВ, или ще се нагоди към новата геополитическа ситуация. Една от причините за оставката може да се тълкува, като именно временно излизане на партията от управлението, докато трае нейното и ново нагаждане. Преди всичко тя се отървава от реформаторите, които бяха най-острото звено на милиардера Джордж Сорос за налагане на неговата му политика в страната. Нека да не забравяме, че Реформаторският блок спечели едвам 7% на изборите, а управляваше сякаш е първа политическа сила. Към настоящия момент обаче реформаторите ще бъдат изхвърлени на политическото бунище и ще се наложи да чакат евентуално друг американски президент, за да се съвземат.

При всички положения ГЕРБ ще се бори със зъби и нокти да не се разпадне, въпреки че вече не зависи само от волята на Бойко Борисов. Предполага се, че през 2017 година администрацията на Доналд Тръмп ще задейства нов политически проект в България, който да измести ГЕРБ от властта в страната.