Проф. А. Маринов: Проблемите на управляващите не са си отишли, получават шамари отвсякъде

Скоро ще се посипят гръмотевици върху „рекордьорите на европейските постижения“.

Проблемите с властимащите не са си отишли, обясни той, като уточни, че те продължават да циркулират и се превръщат във водовъртеж, който скоро ще засмуче настоящото управление.

Това каза пред „Фокус“ политологът проф. Александър Маринов.

Професорът коментира причините за опитите на премиера Бойко Борисов за отклоняване на резултатите от доклада на ЕК.

„Той опровергава всичките му твърдения колко добре се развива България и колко високо се цени неговото правителство в Европа. Докладът на ЕК излезе по скандален начин, той беше отложен за след изборите. Той подсказва какво ще се случи от тук нататък. Отива си Европейската комисия, на чието благоволение се радваха Борисов и ГЕРБ“, отчете политологът.

„Най-вероятно в следващия мандат на Комисията ще има сериозни и показни мерки за въдворяване на ред и законност сред най-несправящите се в това отношение държави. България е много удобен кандидат, за да бъде наказан някой“, обясни проф. Александър Маринов.

Той каза още, че разправиите около партийните субсидии няма да отклонят общественото внимание от останалите проблеми в държавата. Безконтролното харчене на допълнителните пари, които харчат депутатите, също трябва да бъде повдигнат, защото няма механизъм, по който да се отчетат тези средства, добави политологът.

Прозрачен е ходът с партийните субсидии на премиера Бойко Борисов, той е опит за отклоняване на вниманието от ключовата фигура на финансовия министър Владислав Горанов, обясни още политологът проф. Александър Маринов.

„Първо Борисов цели да отвлече вниманието от неприятните за правителството събития – Докладът на ЕК, изявленията на холандския външен министър, очертаващата се брадва с изтребителите от САЩ и останалите неща, които се натрупаха. Това е любим похват на Борисов. Важно е да се прибави и още един събитиен повод – избухна голям скандал около факта, че партиите са получавали повече пари, отколкото дори този щедър и не особено справедлив закон им е позволявал. Пряк отговорник и виновник за това нещо е финансовият министър Владислав Горанов“, посочи проф. Александър Маринов.

Той каза още, че премиерът Бойко Борисов отвсякъде получава шамари. Не се получи очакваното следизборно следпобедно успокояване, обясни политологът, като добави, че се очакват още по-големи проблеми за правителството.

Източник: Фрог нюз