Проф. Дичев: ИТН се държат изключително деструктивно, обидно, нахално, надменно

ИТН се държат изключително деструктивно, обидно, нахално, надменно.

Нещата вървят зле за първия мандат, надявам се на третия, защото от БСП обявиха, че ще предложат служебното правителство като редовно.

В момента ИТН се държат изключително деструктивно, обидно, нахално, надменно. Политиката не е само рационални решения, но и идентификация. За да се разпознаем в тези, които ни водят, трябва те да имат определени качества – да са познати, да имат биография. Сега ни се предлагат технократи. Да продаваш шнорхели не е като да управляваш държава. Това коментира пред БНР културният антрополог проф. Ивайло Дичев.

,,Големият въпрос е на кой ще се връчи мандатът. Логично е да се върне на БСП. Но има и друга логика, да го връчи и на най-малките ИБГНИ. Но да останем без кабинет ще бъде доста страшно… Слави Трифонов направи партия напук на партиите, направи антипартия. Неговата идеология върви в тази посока и поддръжниците му очакват това“, допълни Дичев, цитиран от eurocom.bg.

Той изрази надежда, че ИТН ще коригират поведението си.

Може би да дръпнат назад Тошко Йорданов, който е изключително агресивен. Да подпишат споразумение. Все още има възможности. В момента работата опира на психология. Каквото и правителство да се направи, трябва да имаме минималистични цели, посочи още той.

Източник: Petel.bg