Проф. Иво Христов: Дойде време разделно и всеки трябва да вземе страна

Проф. Иво Христов изненадващо се появи, като водач на листата на БСП за град Пловдив. Той оправда това свое си решение, като заяви, че е е дошло време разделно и всеки трябва да вземе някаква страна.

„Ако не вземеш страна, как ще погледнеш децата си? А големият проблем пред България е, че може би няма да имаме деца в следващите 25-30 години. Големият проблем на България е, че за първи път в цялата й история си задаваме съвсем обосновано питането: „Ще я има ли България?” Проблемът е в това, че българите като народ, българската история може да приключи и то в рамките на нашия живот, ако не покажем, че заслужаваме друга съдба“, казал проф. Христов, цитиран от Фрог нюз.

Той присъства на конференцията на младите социалисти в град Пловдив, като обеща, че влизайки в политиката няма да си затваря очите за хората от БСП.

„Обещавам ви, че обект на критиката ми ще бъдат и хората в БСП. Мисля да бъда себе си, нямам намерение, а и ми е късно да се променям“, увери той.

Проф. Иво Христов е убеден, че времето наистина е дошло да се опитаме нещо да направим, понеже друг шанс едва ли ще има. Той поясни, че държавата така е изградена, че почти нищо не може да се направи, ако не се мине преди това през парламента.

„България изчезва всеки ден, без да разбираме. Изчезва с децата, които заминават от Терминал 2. Изчезва с тежката простащина и интелектуална простотия, които заливат обществото. Изчезва с безверието и нежеланието на нито един от нас да направи каквото и да било. Изчезва с това, че сме поставили собствената си страна да бъде движена от външни сили. Ако продължим така, ние ще сме си виновни“, допълни още професорът.