Проф. Людмил Георгиев: Чака ни гражданска война, ако ГЕРБ спечелят изборите

Гражданска война прогнозира социалният психолог проф. Людмил Георгиев, ако ГЕРБ спечелят парламентарните избори.

“Искрено се надявам протестът да има сили да свали правителството, защото това е целта в крайна сметка. Като резултат обаче се случиха някои много важни неща – хората се отърсиха от страха и разбраха, че могат да поемат съдбата си в собствените си ръце”.

Това посочи проф. Георгиев пред БНР и отново коментира факта, че премиерът Борисов не се е появявал с месеци на работното си място, а вместо това “се крие”.

Социалният психолог не пропусна да отбележи и вниманието на западните медии, които през изминалите няколко седмици започнаха да публикуват остри критични статии за случващото се у нас.

По думите му ГЕРБ може да спечели и следващите избори, но с фалшификации и обобщи, че те са печелили досега изборите само с фалшификации, а не защото са добре смазана машина за печелене на избори. Ако това се случи обаче, не се изключва разгар на гражданска война.

“Струва ми се, че има един нюанс, който се пропуска и от анализатори, и от коментатори. Да, протестът е морален. Но струва ми се, че няма лошо да се каже, че протестът е социален. Не е срамота човек да заяви, че се бори за по-добър живот, че се бори срещу идиотиите на “Топлофикация”, да речем, ниските доходи. Всичко това са достатъчно сериозни аргументи това управление да си ходи”, коментира още той.

„Важен е новият Избирателен кодекс, така че да се направи невъзможно ГЕРБ да фалшифицира изборите. Миналата година имаше 600 000 невалидни бюлетини. Нали разбирате, че това не е възможно?“, категоричен беше проф. Георгиев.

Източник: Фрог нюз