Проф. Й. Мермерски: Байдън не може да бъде президент. Той не е в добро здравословно състояние, не е в добра кондиция

Любопитен коментар на изборите в САЩ на проф. Йонко Мермерски.

По негово мнение кандидатът на демократите Джо Байдън не е в добро здравословно състояние.

Това според Мермерски няма да му позволи да управлява добре, пише Petel.bg

Тръмп се бори срещу демократите като цяло, тяхната цел беше да го съборят. В момента на практика почти изглежда, че са спечелили президентското място, но не наблягат на това какво ще предложи Байдън, а всички са фокусирани върху това колко е хубаво, че няма да е Тръмп“. Това обясни в „Денят започва“ с Георги Любенов проф. Йонко Мермерски, който е преводач в администрацията на Доналд Тръмп в Белия дом.

При една победа, според мен, трябва да се гледа напред, а те не виждам с какво могат да се похвалят и да очакват, допълни проф. Мермерски.

Според него, кандидатът на демократите Джо Байдън е една преходна фигура, трансферна.

„Всички знаят – криха го по мазетата, пазеха му програмата така че, да се справи. Според мен, това не може да бъде президент на най-силната нация. Той не е в добро здравословно състояние, не е в добра кондиция.

Тръмп изкара COVID и направи за 5 дена към 20 еквиваленти на 20 рок концерта изяви, премина през 9 щата, докато Байдън се криеше“, категоричен е проф. Мермерски.

„Тръмп има вероятност за победа – смята той. – Това вече е семантика. Не искам да се впускам да търся кусури и да се хващаме, че може да има нередности или измами. Може да се наложи да превеждам и на Байдън един ден, или на Харис“.

„Тръмп беше излекуван от коронавирус с цианидно лечение“, обясни проф. Мермерски. Такова се прилага и при ракови заболявания, а цианидът всъщност се среща дори в горчивите бадеми, допълни ученият.

„Тръмп беше експериментален пациент, той допринесе за науката. Изкара заболяването с леки симптоми, не е бил на вентилация“, заяви още професорът.