Проф. Михаил Константинов за депутатите: Да стоиш две нощи в парламента и да се правиш на луд, не е лесно

Между другото- аз искам да поздравя родните депутати.

Ми те са в перфектна физическа форма.

Това да стоиш две нощи в парламента и да се правиш на луд хич не е лесно.

И накрая нещо не толкова шеговито. Никога не е късно за една революция. Нека родните политици не си мислят,че времето на Френската революция е отминало и може една много лоша случка да им се случи. Това заяви проф. Михаил Константинов.

Тази работа със субсидията за партиите да бяхме я направили като в Германия- там е 2-3 евро на глава, а ние обаче даваме двойно повече. Можеха нашите парти да направят този жест. 14 милиона лева щяха да се икономисат годишно от двойно намалената субсидия. Можеха тези пари да ги дадат на някоя уязвима група. Но не- защото като се взимат едни пари там няма управляващи и опозиция, каза още той пред BiT.

Доц. Мария Пиргова изложи своето мнение по темите: „Тези скандали на политиците са просто предколедна пушилка. От гледна точка на парламентарните практики, които наблюдавах в парламента, БСП имат право да дадат на Конституционни съд този бюджет. Защото председателите в лицето на г-жа Караянчева и г-н Христов подсказваха на мнозинството, връщаха гласувания. С висшите училища парламентът постъпи крайно пренебрежително снощи. Мнозинството в лицето на Цветан Цветанов, което непрекъснато пледира за разбирателство преди Европредседателството, не дадоха 1000 лева на една висше учебно заведение. Те подценяват нашия труд с лека ръка. От друга страна- като видим как се гласуват субсидиите за партиите- това се прави единодушно. Опозицията не може да убеди никого,че е истинска опозицията“.

Източник: Фрог нюз