Проф. Минеков: Това са мръсници и са способни на всичко, за да запазят властта си

„Това са мръсници и са способни на всичко, за да запазят властта си“.

Това каза един от т. н. Отровно трио – Велислав Минеков по време на 32–ия ден на антиправителствени протести.

Внимавайте, това са мръсници и са способни на всичко, за да запазят властта си, рече Минеков. Краят на речта му бе последван от мощни възгласи „Оставка“.

Факелно шествие от т. нар. Орловград – кръстовището на Орлов мостпо „Цариградско шосе“ беляза 32 ден на антиправителствения протест в столицата.

Трите възлови кръстовища – при Орлов мост, Софийския университет и на площад „Независимост,“ остават блокирани.

„Всяка вечер се издават разпоредби да се разрушат нашите палаткови лагери. Няма да стане. Ако го направят, тогава ще се върнем като цунами и ще ги пометем всичките“, каза от трибуната на протеста пред президентството Велислав Минеков.

Внимавайте, това са мръсници и са способни на всичко, за да запазят властта си, добави Минеков. Краят на речта му бе последван от мощни възгласи „Оставка“.

Множеството замеряше с домати сградата на Министерския съвет.

„Отровното трио“ се оплака, че полицията днес им е съставила протоколи по време на автошествията им към Калотина и ГКПП-Кулата, затова че задръстват главните пътища.

„Омръзна ми от партии, които се разхождат напред-назад и обясняват: ти си от моите, ти не си!, Не, не успяха да ни разделят, заедно сме. Не искам да слушам, че политиката била мръсна работа, а ние по-добре да не гласуваме. 31 дена се занимаваме с политика на този площад и на всички площади в Европа, Нова Зеландия, Австралия и др. Всички се занимаваме с политика, иначе само те се занимават с това“, каза Арман Бабикян.

„Политиката не е мръсна работа, мръсна е само, когато я вършат мръсни хора. Политиката е професия за морални хора, които са решили да отделят 4 години или повече от живота си и да не се занимават със собствения си бизнес, пенсия, а работят за хората. Това е политика“, каза още Бабикян.

„Моля част от вас да се върнем към Министерски съвет и Софийския университет след шествието до палатковите лагери, за да има достатъчно хора навсякъде. Те са дошли и ние ги чакаме. Борисов казва да не ни нападат палатките, но те ще ги нападнат“, рече Бабикян, след което множеството се отправи на 32-ото си шествие към Орлов мост.

Протестиращите запалиха факли на Орлов мост и скандираха „Оставка“.

Те очакваха в ранните часове на деня полицията да премахне палатковите лагери, но барикадите няма да се пипат по разпореждане на Борисов, както по-рано съобщи БНР.