Производителите искат да заменят истинските сол и захар със синтетични заместители

Първо да се оплача, че отчаяна констатирам, че чак до изборите ще гледам всякакви политици по всички телевизии безспир, че и плащам за това! Не, че не го знаех, но някак се надявах периодът да е по-кратък, уви. Не мога да го променя, но пък да се оплача поне мога.

Гледам една професорка, която ни обяснява, че трябва да спрем да ядем, защото в храната ни най-вредни били солта и захарта, а ние много сме хапвали от тях и сега е време да спрем!

Смея да кажа, че това са пълни глупости, и солта, и захарта – истинската – изобщо не са вредни, а полезни, а човек няма как да поглъща от тях повече, ако в храните не е добавен мононатриев глутамат, който лъже мозъка, че е много вкусно и човек може да поглъща количества много по-големи от това, което би хапнал ако го няма, както и заместването на захарта с глюкозо-фруктозен сироп, произведен от ГМО царевица, който е много по-евтин, по-сладък, но с друг вид структура, която е вредна за организма ни!

Защо не спрете и хляба? Той също е с „бяла отрова“ – брашно, но забравяме да поясним за вредните добавки на термофилни дрожди вместо мая, синтетичен глутен, избелващи вещества и бои? Забравят за всички подобрители, овкусители, стабилизатори, емулгатори, консерванти, оцветители, аспартам … и седнаха да винят солта и захарта, а не менделеевата таблица, която добавят!

Добавяме и това, че децата не спортуват изобщо, обездвижването е страшно, но виновни са ни захарта и солта?! И сега даваме на производителите картбланш да заменят истинските сол и захар със синтетични заместители, които трябва да са много полезни?! Я да се махате, че ако грабна едно дърво!!!

Мариана Христова, Фейсбук