Прокуратурата се страхува да проверява фирмите на Симеонов!

На 08.12.2017 г. BNews реагира на притесненията на граждани от община Златоград.

Поводът бе, че хотелскияt комплекс на фирмата СКАТ ТВ-ООД с мажоритарен собственик Валери Симеонов черпи вода от единствения водоизточник чрез незаконно изграденводопровод.

Ето кратка справка за това безобразие:

Местността, в която са изградени тези съоръжения, е специфична и водата е „кът“, както казват местните хора. BNews разполага с много интересен документ, от който се вижда, че в периода от 12 май до 21 май 2010 г. Скат ТВ-ООД е извършила подмяна на метален водопровод с PE ф50 мм почивна база град Златоград.

Това е съществуващият от много години водопровод за местността Баллали. На 21 май 2010 г. е изготвен протокол за извършените строителни дейности по водопровода, фактурата към протокола е с подписа на вицепремиера Валери Симеонов.

От протокола е видно, че са поставени няколко тръби с различна широчина на диаметъра. От протокола е видно, че правен изкоп 1.1/0.4 и 1.5/04 с дължина 295 метра в този изкоп са поставени в пакет тръба ф40 мм с дължина 1000 метра, поставена е в пакет тръба ф50 мм с дължина 600 метра.

От изпълнителя получихме обяснения, че на практика това са няколко водопровода, положени в един изкоп. Попитахме още има ли монтирани водомери на тези водопроводи, отговорът бе, че не му е възлагано монтаж на водомери. Наистина в протокола няма описано монтаж на водомери.

Интересно как се отчита консумацията на водата, използвана от почивната база на СКАТ ТВ ООД? Попитахме изпълнителя и за най-важното нещо при едно строителство – има ли разрешение за строеж? Отговорът бе, че възложителя в представляван от Валери Симеонов не е представил такъв документ.

Попитахме – приет ли е обектът от държавна комисия, тоест изготвен ли е акт 16? Отговорът бе, че няма как без него да се изготви такъв, а той не е присъствал на такава комисия. Ние също не открихме  строително разрешение за изграждането на такъв водопровод. Не открихме и строителни книжа за такъв водопровод.

Сега остава да видим ще извършат ли проверка съответните институции на фирмата на вицепремиера Валери Симеонов? Ще извършат ли проверка и за кражба на огромни количества вода от фирмата на Валери Симеонов съответните институции? Отговорите на тези въпроси ще поставим на съответните комисари по време на Европредседателството ни!

BNews отново заявява готовност да предостави документите на съответните институции при желание от тяхна страна за извършване на проверка.

Заявяваме най-отговорно, че повече от четири месеца нито една институция не се е самосезирала и не е започнала проверка. Припомняме, че кражбата на вода е престъпление и се преследва по Наказателния кодекс. Българската прокуратура обаче като че ли се страхува да проверява фирмите на вицепремиера Симеонов.

Източник: Bnews.bg