Промени в правителството след протеста на 11-и?

Промени в правителството! Министри ще изгубят креслата си!

За това алармират висши администратори във властта.

Досега няма официални сигнали от премиера. Противоречията в кабинета личат през последните 8 дни и публично. Само 1 от 4 вицепремиери не беше поканен за срещата с Макрон и това е Валери Симеонов, който в отговор поиска разваляне на приватизацията на БМФ от близкия до министър-председателя олигарх Кирил Домусчиев.

Нещо повече, другият вицепремиер от патриотите Красимир Каракачанов предизвика ГЕРБ като поиска и военните, на които е министър, да получат заплати като учителските, които предстои да се увеличат.

Слуховете в София са за опит на Борисов да се отърве от патриотите, към които се води и министерството на икономиката. Според отлично осведомени източници, от Вашингтон, откъдето са поискали премиерът категорично да се откаже от връзки с ДПС, но той оневини Доган за Цанков камък и даде 20,8 млн.лв. подарък на общините, управлявани от тази партия, е поискано съдействие или направо посредничество социалистите да подкрепят правителството, което няма как да стане на този етап и без предсрочни избори. Смята се, че протестът на 11 септември, който се подготвя, може да послужи на управляващите като повод, като катализатор за процесите, твърдят наблюдатели.

С бума на престъпността, спрените де факто еврофондове, липсата на чужди инвестиции – спадът им спрямо миналата година е 50%, а през 2016 г. беше 60% спрямо рекордно ниската 2015 г. е очевидно преддверието на политическа криза. Близостта с Ердоган, който е все по-недолюбван от Брюксел и Берлин, пък ни лишава от международна подкрепа, добавят анализаторите. Което е видимо по обидното ниското усвояване на еврофондове и секналите инвестиции.

Както и по неуспеха за постигане на резултат от посещението на Макрон, от което се очакваха по думите на самия Борисов в наверечието на френската визита инвестиции във военното ни производство, каквито той подписа със съседна Румъния ден по-рано.

Промени в правителството със сигурност няма да успокоят нещата, а ще налеят масло в огъня, защото ще се приемат като официално признание, че нещата не вървят, твърдят специалистите по комуникации.

Източник: 19min.bg