Простотията българска край няма! Изпратихме при папата и Веселин Марешки!

Такъв български позор отдавна не е имало в Светия престол! България изпрати при Светия отец депутат със свален имунитет и с висящо дело за изнудване!

Подсъдимият зам.-председател на Народното събрание и лидер на партия „Воля“ Веселин Марешки бе приет от папа Франциск. Народният представител, който е със свален имунитет заради висящо дело за изнудване, е включен в официалната българска делегация, която бе на аудиенция при главата на Католическата църка по повод 24 май – Деня на славянската писменост и култура.

Веселин Марешки беше единственият представител на Народното събрание в 12 – членната делегация, водена от президента Румен Радев, която беше приета от Светия отец.

С папа Франциск се срещнаха съпругата на президента Румен Радев – Десислава, тримата министри – Екатерина Захариева, Красимир Красимир и Боил Банов, директорът на Националната библиотека – доц. Красимира Александрова, ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков.

Президентът подари на Светия отец икона на Свети Свети Кирил и Методий, специално изографисана за повода, мускалче с розово масло и теологическа книга.

Държавният глава е на аудиенция при папата в момент на скандал, породен от изказването на руския президент Владимир Путин за азбуката. След нашата делегация на аудиенция при папата влезе македонската.

В българската делегация до Ватикана са включени още актрисата Цветана Манева, посланикът ни в Рим Марин Райков, директорът на Народния театър Мариус Донкин, депутатът Тома Томов, председателят на Общобългарския комитет „Васил Левски“ Васил Василев, шефът на читалищата Николай Дойнов, директорът на Правителствена болница д-р Любомир Спасов и посланикът ни във Ватикана Кирил Топалов.

Те обаче, за разлика от Веселин Марешки, не бяха приети от папа Франциск.

Източник: Епицентър.бг